Обикновени меденки

Рецептата е адаптирана от този блог.
Продукти:

2 яйца;
1/2 ч. ч. мед;
1 ч. ч. кристална захар;
1 ч. ч. слънчогледово олио;
1 ч. л. сода бикарбонат;
1 с. л. канела;
около 550-600 г брашно (до получаване на тесто, което не лепи)

Приготвяне:
В дълбока купа разбъркваме яйцата, захарта, меда и олиото (в тази последователност). Аз използвам кухненски робот. Добавяме канелата. Пресяваме брашното отгоре заедно със содата. Замесваме меко тесто (да не лепне). Не е нужно да оставяме в хладилника да отпочине и стегне. Можем да работим с тестото веднага. Върху набрашнен плот разточваме кора с дебелина по избор – от 0.5 до 1.5 см. Аз ги разточвам максимално тънки, тъй като ми изглеждат по-нежни (фини) така. Изрязваме с желаните формички и подреждаме в тава (ако използвате тефлонови тави, не е нужно да ги намаслявате), но аз ги пека върху хартия за печене. Загряваме фурната на 180ºС и ги печем за около 7-12 минути (зависи от дебелината и големината на меденките). По желание отгоре декорираме с фондан, роял айсинг или ледена глазура.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *