Бананов крем за торта с парени орехи

Преди време попаднах на тази рецепта в интернет (крем за торта с парени орехи), и малко я адаптирах, като добавих 1 пюриран банан, защото много обичам вкус на банани в торта, но ако на теб не ти допада, просто пропусни тази стъпка. За съжаление не мога да посоча източник, тъй като я прочетох случайно във форум и ми е невъзможно да я открия отново.

Продукти:

2.5 ч. ч. смлени орехи;
300 г масло;
1,5 ч. ч. пудра захар;
2 ч. ч. прясно мляко;
1 банан

Начин на приготвяне:

Маслото се оставя на стайна температура да се отпусне. Разрязва се на малки парчета и се разбива с пудрата захар до получаване на еднородна смес. Към масления крем се добавя един пюриран банан и се разбърква отново. Прясното мляко се кипва. Смлените орехи се заливат с врялото мляко и се оставят да изстинат без да се бъркат. След като изстине ореховата смес, към нея се добавя масленият крем. Получава се не много гъста смес.

Случвало ми се е кремът да ми се получи по-рядък и поради липса на време да правя други модификации на рецептата, използвах малко изрезки от блатовете на тортата, раздробих ги в блендер и добавих към крема, за да поемат излишното количество течност (това беше първото нещо, което ми хрумна). Това не промени вкуса на тортата по никакъв начин.

Оставете коментар

Задължителните полета са отбелязани с *