Маслен крем за измазване на торта с фондан

Рецептата съм адаптирала от тук.

Продукти:

250 г меко масло;

500 г фина пресята пудра захар;

2-3 с. л. вряло мляко;

есенция ванилия;

125 г крема сирене (когато няма да покривам тортата с фондан)

 

Начин на приготвяне:

Важно е да си купите качествена фина пудра захар (аз я купувам от “Илчовски”). Другата важна стъпка, е да пресеете захарта. Маслото се разбива много добре и постепенно на няколко етапа се добавя захарта, докато се усвои напълно, обемът се удвои и се получи пухкав крем. Накрая се добавя горещото мляко и ванилията, бърка се отново до еднородна смес.
С този крем с помощта на шприц могат да се правят цветенца и формички, които след известно време леко се втвърдяват и запазват формата си. Кремът е много подходящ за измазване на торта, която ще се покрива с моделираща захарна маса (фондан).
За тези, които проявяват интерес към декорацията с маслен крем, на този сайт можете да откриете подробни обяснения (както и други демонстрации на техники за украсяване), след като си изберете тема от главното меню.

Коментари

  1. Благодаря! Точно това ми трябваше за украса. Стана страхотно.

Оставете коментар

Задължителните полета са отбелязани с *