Маслен крем за измазване на торта с фондан

Рецептата съм адаптирала от тук.

Продукти:

250 г меко масло;

500 г фина пресята пудра захар;

2-3 с. л. вряло мляко;

есенция ванилия;

125 г крема сирене (когато няма да покривам тортата с фондан)

 

Начин на приготвяне:

Важно е да си купите качествена фина пудра захар (аз я купувам от “Илчовски”). Другата важна стъпка, е да пресеете захарта. Маслото се разбива много добре и постепенно на няколко етапа се добавя захарта, докато се усвои напълно, обемът се удвои и се получи пухкав крем. Накрая се добавя горещото мляко и ванилията, бърка се отново до еднородна смес.
С този крем с помощта на шприц могат да се правят цветенца и формички, които след известно време леко се втвърдяват и запазват формата си. Кремът е много подходящ за измазване на торта, която ще се покрива с моделираща захарна маса (фондан).
За тези, които проявяват интерес към декорацията с маслен крем, на този сайт можете да откриете подробни обяснения (както и други демонстрации на техники за украсяване), след като си изберете тема от главното меню.

Оставете коментар

Задължителните полета са отбелязани с *