Кокосови бонбони “Рафаело”

Рецептата открих в този блог. Много леки и приятни бонбони.

 

Продукти за крем “Рафаело” на Наталина:

250 г истинско масло;
1/2 консерва кондензирано подсладено мляко;
100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Маслото се оставя да омекне на стайна температура, след което се разбива с миксер до пухкав крем. Консервата кондензирано мляко се загрява във вряща вода и се прибавя постепенно към маслото при непрекъснато разбиване. Кондензираното мляко трябва да е горещо, за да не стегне маслото. Накрая добавяме и кокоса. Разбъркваме добре и оставяме в хладилника да стегне малко. Използва се и за пълнеж на торти и сладки.

Продукти за бонбоните:
1 ч.ч. разбита сметана;
1 ч.ч. крем “Рафаело”;
2-3 пакета бисквити (предпочитам от обикновените с масло);
цели белени бадеми;
1 пакетче кокосови стърготини;

Начин на приготвяне:

Смесваме крем Рафаело и сметаната. Добавяме смлените бисквити. Трябва да се получи достатъчно, но не прекалено твърдо тесто, от което да се оформят малки топчета. Аз си накисвам във вода сурови бадеми от предния ден. Те набъбват, стават по-сочни и лесно се белят. В средата на всяко топче слагаме по един белен бадем и овалваме в кокосовите стърготини. Оставяме в хладилника за поне час.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *