Кейк попс (Cake pops)

В интернет пространството може да срещнете най-различни рецепти за приготвянето им, но аз лично ползвам тази рецепта.

Представляват кексчета на клечка. Лесно се моделират в най-различни форми и са подходящи за всякакви тематични партита. Децата много им се радват и обикновено се изяждат първи.

Ето и как да ги приготвите:

Продукти:

1 блат пандишпанов (ванилов или шоколадов)
или 2 пакета бисквити (около 400 г)
3-4 с. л. крема сирене тип “Филаделфия”
2 с. л. краве масло
шоколад
шарени пръчици за украса

 

Начин на приготвяне:

Поставя се блата (бисквитките) в блендер и хубаво се раздробяват. Прибавя се крема сиренето, мекото масло и се замесва тесто. То не трябва да е сухо, но не трябва и да лепне по пръстите (при нужда може да добавите още малко крема сирене, ако е сухо или бисквити (блат), ако тестото ви лепне). Правят се топки с големината на орех и се нареждат върху хартия за печене. Разтопява се шоколад на водна баня и се прибавя малко олио за блясък. Потопява се върхът на пръчицата в шоколада и се забожда в тестото. Поставя се във фризер за около 10-15 мин. След това се потапя кейк попът в разтопения шоколад и клечката се забожда в стериопор, за да се втвърди шоколадът. Украсява се веднага, докато шоколадът не е стегнал. Ако желаете друга форма (не топка), просто оформете тестото в желаната от вас форма. Развихрете въображението си.

 

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *