Домашни бонбони с орехи и вишничка

Тези бонбони са любими от детството ми. Приготвяхме ги с майка ми около Коледа и не успяваха да се задържат дълго. Ние ги приготвяме с домашно сладко от вишни. Силно ви ги препоръчвам.
Продукти:
180 мл подсладено кондензирано мляко (1/2 кутия) или 1/2 ч. ч. пудра захар
2 пакета бисквити (обикновени, “Роден край” или др.)
125 г разтопено краве масло
1 ч. ч. ситно смлени орехи
1 малко бурканче сладко от вишни
3 с. л. ром или есенция ром (по желание)
50 г смлени орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Поставяме вишните в цедка и ги оставяме за известно време да се отцедят от сладкото.
Смиламе бисквитите в блендер, после правим същото и с орехите. Смесваме ги и добавяме към тях мекото масло. Aко нямаме кондензирано мляко, спокойно може да подсладим с пудра захар. Добавяме есенцията.
Започваме да месим тестото до получаване на мека нелепяща смес. Ако тестото се получи прекалено меко, може да добавим още бисквити, ако е прекалено сухо – още малко масло.Оставяме го леко да се охлади, за да може лесно да оформим топченца. По средата на всяко топче се поставя по една вишничка и се оформя бонбон с големината на орех. Накрая ги овалваме в смлените орехи, прибираме ги в хладилника да стегнат и са готови за консумация.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *