Преди време попаднах на тази рецепта в интернет (крем за торта с парени орехи), и малко я адаптирах, като добавих 1 пюриран банан, защото много обичам вкус на банани в торта, но ако на теб не ти допада, просто пропусни тази стъпка. За съжаление не мога да посоча източник, тъй като я прочетох случайно във форум и ми е невъзможно да я открия отново.
Продукти:
2.5 ч. ч. смлени орехи;
300 г масло;
1,5 ч. ч. пудра захар;
2 ч. ч. прясно мляко;
1 банан
Начин на приготвяне:
Маслото се оставя на стайна температура да се отпусне. Разрязва се на малки парчета и се разбива с пудрата захар до получаване на еднородна смес. Към масления крем се добавя един пюриран банан и се разбърква отново. Прясното мляко се кипва. Смлените орехи се заливат с врялото мляко и се оставят да изстинат без да се бъркат. След като изстине ореховата смес, към нея се добавя масленият крем. Получава се не много гъста смес.
Случвало ми се е кремът да ми се получи по-рядък и поради липса на време да правя други модификации на рецептата, използвах малко изрезки от блатовете на тортата, раздробих ги в блендер и добавих към крема, за да поемат излишното количество течност (това беше първото нещо, което ми хрумна). Това не промени вкуса на тортата по никакъв начин.